Udruženje dobrih ljudi "Ognjište" Aкције удружења

Aкције удружења

„ОГЊИШТЕ” АПЕЛУЈЕ: Породици са шесторо деце пре зиме треба кров над главом, ПОМОЗИМО!

Уз благослов и на молбу јеромонаха Јелисеја, игумана манастира Нимник, Удружење „Огњиште” из Панчева започело је акцију прикупљања новчаних средстава за куповину куће породици Живановић из села Курјаче надомак манастира.
 
Живановићи имају шесторо деце, међу којом најстарије има 10 година, а најмлађа је беба од месец дана. Живе јако тешко.
 
– Ова вредна и сложна породица тренутно живи приватно у селу, али им је станодавац дао рок да се иселе до 28. децембра ове године. Отац Јелисеј је имао идеју да им уступи део манастирског земљишта, па да полако граде нешто своје, али је проблем у томе што је манастир више километара удаљен од села и до њега се долази уским асфалтним путем кроз шуму. То би представљало велики проблем за децу која иду у школу, поготово зими – каже Славко Радојчић из „Огњишта”.
 
Он наводи и да је Малиша, глава породице Живановић вредан и поштен човек, али га је снашла и додатна несрећа.
– На претходном послу је изгубио део шаке, преса му је одсекла све прсте на десној руци. Међутим, то га не спречава да иде у надницу и да помаже оцу Јелисеју око манастирских послова.
Отац Јелисеј им је неретко плаћао кирију и помагао на разне начине, али сада је и нас замолио да помогнемо. И ми смо ову породицу пар пута помогли у последњих годину – две дана и у међувремену тражили решење. И пронашли смо га. Тачније отац Јелисеј је пронашао кућицу у селу. 

Стара је, али здрава. Има струју, топлу воду и одмах је усељива. Плац је леп, само га треба мало средити, а рачуни сведени на нулу. Међутим, потребно нам је 8.000 евра како бисмо породици обезбедили нови дом. Отац Јелисеј ће помоћи, надамо се и неко од мештана, а вас Богом молимо да се прикључите и помогнете сходно могућностима. Ближи се зима, а времена немамо пуно – апелује Радојчић.

Породици Живановић можете помоћи уплатом на рачун Удружења:

340-11024157-94

сврха уплате: за породицу Живановић

(свака уплата ће бити јавно објављена на страници Удружења)

Све додатне информације можете добити од Славка Радојчића путем телефона 060/013-13-79 или директно у манастиру код оца Јелисеја.

– Ових дана ћемо отићи до села и манастира, па ћемо тада имати још слика и можда још понеку информацију, мада је све речено. Апелујемо на медије да испрате ову нашу акцију и на тај начин помогну да што више људи види и сазна за ову причу. Апелујем и на пријатеље Удружења да, ако су у могућности, организујемо неке активности како бисмо што пре сакупили новац. Ових дана ћемо поставити и кутије за прилоге у локалима наших пријатеља, па можете помоћи и убацивањем прилога у исте. Обавестићемо вас о тачним локацијама у току недеље – додаје на крају први човек „Огњишта”

Прикупљање новчаних средстава

Удружење “Огњиште” је, уз потписану сагласност породице, покренуло велику акцију прикупљања новчаних средстава за адаптацију куће деци која су у последње две године остала без оба родитеља. Тамара (17) је преузела бригу о домаћинству иако је редован ђак панчевачке Гимназије. Цео прилог о њима можете погледати на РТС-у а информације о току акције можете пратити у фб групи – Удружење добрих људи “Огњиште”. У договору са локалном самоуправом учиићемо све да ова деца добију дом какав заслужују. Бројеви рачуна се налазе у пољу “Како да донирам”

УДРУЖЕЊЕ “ОГЊИШТЕ”

сврха уплате: ЗА ПОМОЋ ТАМАРИ И ПОРОДИЦИ

динарски рачун: 340-11024157-94

девизни рачун: SWIFT CODE GIBARS22

IBAN: RS35340000001102415794

Erste Bank

ЗА ДЕЧИЈИ ОСМЕХ

Празници пролазе… Овога пута нисмо имали скупе прославе у ресторанима па вас позивамо да се сетимо оних породица и све оне деце којој су немаштина и стрепња угасиле сваки осмех и радост коју празници доносе. Да се сетимо оних породица и домова где је чак и сијалица луксуз. Да помислимо на ону децу којој је вера у добре људе био једини украс на јелкама. Својим прилогом на рачун Удружења можете помоћи да им вратимо осмех и бар мало олакшамо свакодневницу.

Хвала. 

УДРУЖЕЊЕ “ОГЊИШТЕ”

сврха уплате: ЗА ДЕЧЈИ ОСМЕХ

динарски рачун: 340-11024157-94

девизни рачун: SWIFT CODE GIBARS22

IBAN: RS35340000001102415794

Erste Bank

Помоћ угроженим породицама у роби и новцу

Помоћ домовима са децом